Portada > Noticies > Activació d'un cens d'autònoms

Activació d'un cens d'autònoms

15-Març-2018

Les administracions públiques són clients potencials dels béns i/o serveis i s’ha constatat que la pràctica de la contractació pública solament la realitzen un nombre molt petit d’empreses.

Des de l’any 2013, s’han introduït diverses modificacions a la Llei de contractes del sector públic, amb l’objectiu d’obrir el mercat de les licitacions públiques al major nombre d’empreses i de lluitar contra la sensació que tenen els nous i petits empresaris que aquestes licitacions públiques són un mercat per a grans empreses. Hi ha hagut, doncs, una suavització dels requisits i l’alleugeriment de la documentació i dels tràmits a presentar.

La culminació d’aquestes modificacions ha estat el nou redactat de la Llei de contractes del sector públic, aprovada per la Llei 9/2017, de 8 de novembre, que entrarà en vigor el proper 9 de març de 2018, que estableix tot un seguit de mesures per lluitar contra la corrupció i evitar que un nombre reduït d’empreses acumulin contractes menors.

L’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Ocupació, Comerç i Turisme de l’ajuntament de Parets del Vallès té entre els seus objectius:

  • arribar a la consolidació del teixit empresarial del nostre territori
  • la generació d’un mercat de treball de qualitat.

És per això que per assolir-los s’ha planificat la posada en marxa de diverses accions amb vista a potenciar la participació d’empreses paretanes en licitacions públiques i, en particular, en les contractacions que l’Ajuntament dugui a terme.

Així, s’ha previst la creació de l’esmentat cens d’empresaris i d’empresàries individuals així com de pimes i l’edició d’un taller el proper 24 d’abril en què tècnics municipals relacionats amb la contractació i l’assessorament, exposin de manera didàctica el funcionament de la contractació pública i els aspectes clau que tota empresa ha de considerar a l’hora d’optar a aquest mercat. El taller se celebrarà a les 6 de la tarda a les dependències municipals del Servei Local d'Ocupació (SLOP) situades al carrer Major núm. 1.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per facilitar la seva experiència com a usuari de la web i captar dades estadístiques, amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi de les seves dades de navegació. Si vostè continua amb la navegació, entenem que ens ofereix el seu consentiment per a l'ús de cookies.

Més informació Acceptar