Portada > Noticies > La Banca Ètica al CuEmE

La Banca Ètica al CuEmE

23-Març-2024

Er was zelfs een technische reden dat het monochroom was, aangezien nep-Rolex van AAA-kwaliteit nog niet was beland op een schaalbare manier om tweekleurige bezels in keramiek te replica breitling realiseren.

Les cooperatives Dreams of Montserrat i Deluxe Products constituïdes pels alumnes de 5è de primària de l’Escola Nostra Senyora de Montserrat best replica watches dins del programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE) de la Diputació de Barcelona, segueixen treballant per conèixer tots els aspectes de l’àmbit cooperatiu.

El 6 de març van rebre la visita d’en Jaume Guillemon soci de la cooperativa Fiare Banca Etica que els va parlar sobre la banca ètica com alternativa a la banca convencional.

I què és la banca ètica?

L’objectiu principal de la banca ètica és recuperar el valor social dels diners. És per això que els dipòsits d’estalvi dels clients serveixen per finançar única i exclusivament projectes empresarials amb valors transformadors, agroecològics, de comerç just i/o que lluitin contra l’exclusió social. En definitiva, la banca ètica només inverteix i concedeix crèdits a empreses que aportin un impacte social i mediambiental positiu.

Un altre tret diferenciador és la inexistència d’avals. A la banca ordinària normalment s’ha d’aportar un aval conforme es disposa d’una garantia en cas de no poder assumir el deute. A la banca ètica, en sol·licitar un crèdit o préstec és pot no disposar d’aquesta garantia sempre i quan tots els socis es comprometin a tornar l’import a parts iguals en cas que l’empresa no pugui. Quan això succeeix la banca respon d’una manera ètica i s’adapta per establir un termini de retorn segons les possibilitats de les persones.

Tot i que era un tema complicat per la quantitat de conceptes nous que es van introduir els alumnes es van mostrar sempre atents i interessats. Poc a poc es van familiaritzant amb els aspectes claus de la gestió d’una empresa i se senten més preparats per sortir a vendre els productes que estan fabricant.

 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per facilitar la seva experiència com a usuari de la web i captar dades estadístiques, amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi de les seves dades de navegació. Si vostè continua amb la navegació, entenem que ens ofereix el seu consentiment per a l'ús de cookies.

Més informació Acceptar